Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Blogg

02.09.2017

Nå er det på tide å tenke på hovene.

NÅ ER DET PÅ TIDE Å TENKER PÅ HØVER !

Høsten kan gi hovproblemer

August og September måned kan være problematisk for hestens høver. Høver som sprekker og sko som faller av er ikke uvanlig. Om det skyldes skiftende værforhold med vekslende regn og tørke, manglende foring eller fraværende hovslager kan nok være vanskelig å se for mange. Å sørge for at hesten får riktig for eller tilskudd hele sommeren kan være med på å forebygge dårlige og ødelagte høver. Et underskudd på næringsstoffer ses gjerne først på hestens høver opptil 1-2 år etter at det oppsto, så effekten av dårlig foring kan godt være forsinket.

Å sørge for at hesten som minimum får et tilskudd av sommermineraler f.eks. SemperCubes eller Gemüse-Kräuter-Mineralien kan være avgjørende både for hovkvaliteten, men også for pels, hud og immunforsvar. Hvis hestens høver allerede er dårlige, porøse eller sprekker kan Ungulat anbefales.

Ungulat inneholder mye mer enn biotin, (som ofte selges til hester med dårlige høver). Biotin eller B7 som den også heter, er ikke alltid tilstrekkelig for å få gode høver, men er en viktig del av celledannelse og vekst hoven. Andre næringsstoffer har en like så viktig funksjon bl.a. andre B-vitaminer (ølgjær), aminosyren Methionin, zink, selen, kopper, mangan og Calcium.

Husk grovforet til hele vinteren

Nå er det ikke lenge til hestene igjen skal på stall og grovforet til hele vinteren skal kjøpes. Vi har i mange år rådet kunder til å få analysert grovforet og dermed få bedre kjennskap til størstedelen av hestens daglige foring. Oppbevaring av grovforet er også viktig, siden fukt og soppporer går hånd i hånd. Sørg for at høyet oppbevares tørt og luftig, ikke under halvtak eller direkte på gulvet.

Overgangen fra gress til høy eller wrap kan være en prøvelse for hestens mage. Det er derfor lurt å starte foringen med høy/wrap som tilvenning mens de fortsatt får gress. Da blir gjerne overgangen fra gress til stall mindre problematisk for hestens mage.

Fokusprodukter august:

Ungulat

• Støtter og styrker hele hoven

• Gir synlige resultater

• Dokumentert virkning

Lamin forte

• Styrker og reparerer skadet vev

• Viktige næringsstoffer fra brunalger

• Høyt innhold av antioksidanter

• Beskytter belastede ledd og sener

 

Hefekultur

• Levende gærkultur

• Optimal balance i tarmen

• Beskytter og reparerer tarmslimhinden.  

 

 

 

Les mer...
18.10.2016

Fòring og kosttilskudd til hest = St. hippolyt

Organisk og naturlige produkter er fokus til kraftfôr og tilleggsfor fra St.Hippolyt. Under Kingsland Oslo Horseshow fortalte Mariann Sønderkjær og Kenneth Stenbro om alle de nye produktene de kommer med i år.

 

Firmaets filosofi er at hestene får god livskvalitet ved hjelp av organiske materialer basert på mineraler. Firmaet har forskere både i Tyskland og Polen. De har kommet frem til organiske produkter som gjør bruk av mineralene på balansert måte. Ingen ting firmaet selger har ulovlige midler som kunne slått ut på dopingprøve.

 

Det å være i ett med naturen viser firmaet til det fulle på Fabrikken i tyskland. All strøm produserer de selv, spillvann renses og hele anlegget er CO2 nøytralt.

 

Som eier eller forer av hesten er det ikke alltid enkelt og vite hva man skal gi av tilleggsprodukter og når. Man følge med på hestens helse, hold og for eksempel at pelsen er sunn og frisk. Snakk gjerne med veterinæren - sier Marianne.

 

Mange bruker et data program for å regne ut hva hesten trenger mer eller mindre av. Slike PC programmer vil fungere dårlig med produkter fra St.Hippolyt forteller Marianne. Dette er fordi programmene ikke klarer å ta hensyn til så mange faktorer som produktene fra St.Hippolyt inneholder. Derfor står det tydelig på hver sekk hvor mye mengde hesten skal ha i forhold til arbeid og kroppsvekt.

 

Flere nye produkter

 

Et nytt produkt i år er Glycogard som enkelt fortalt senker insulinet til hesten. Om man ikke har godt nok høy så kan det produktet forebygge forfangenhet.

 

Et annet produkt er Linustar som inneholder gule linfrø som er halvveis knust slik at hestene får utnyttet frøene bedre. Produktet inneholder i tillegg Omega 3. Produktet skal hjelpe mot magesår og gir samtidig renere pels.

 

Andre nyheter er Lamine-forte, Qelan, Golden medal samt Equimeb Hepa.  

 

Vi har selv hatt hester i flere 10 år og har prøvd mange typer kratfor og vitamin tilskudd, men har nå landet på fòret fra St. hippolyt. Fòret er alsidig, man finner noe som passer hver enkelt hest og det er gunstig og billigere en mange andre typer fòr. Ikke minst er det økologisk og uten tilsetningsstoffer og man trenger ikke være redd for at annet fòr skal kunne være kommet sammen med dette ved et uhell. 

Vi anbefaler derfor St. hippolyt på det varmeste og er behjelpelig med å utarbeide fòr planer og finne alluat det fòret som passer for din hest. Send oss gjerne en mail om det er noe du lurer på :)

dahlgaarden@live.no

Velkommen til å prøve St. hippolyt. Det beste og mest naturlige for hesten :)

 

Les mer...
21.11.2012

Saltilpassing

Vi kan tilby hjelp til å finne sal til deg og hesten din.Vi fører flere forskjellige salmerker,og hos oss får du prøve å ri i saler som ligger bra for å se om den passer til hesten.

Vi må vite en hel del om deg og hesten din før vi kan finne riktig sal,så ta kontakt for en hyggelig prat,eller send oss en mail med info om deg,hesten og bruksområde/behov.

Vi kan også komme til din stall med et utvalg saler dersom den ligger i kjørbar avstand fra vår butikk. Det vil komme et gebyr på 500.- for servicen som da vil dekke lønn, kjøring og tiden det tar for sal prøvingen. Dersom du kjøper sal fra oss, vil du få 500.- i avslag  prisen.

 

  

 

Les mer...